بيمارستان سوختگي قطبالدين شيرازي تنهاست؟!
بيمارستان سوانح و سوختگي قطبالدين شيرازي در استان فارس از تنهایی رنج میبرد . این بیمارستان با بیش از ۵۲ سال قدمت ٬ دارای ۶۱ تخت بستری در بخشهای سوختگي اطفال -ICU سوختگي -سوختگي زنان 2 -جراحي عمومي -سوختگي مردان میباشد .
هم اكنون خدمات درماني به بيماران و آسيب ديدگان از سوانح سوختگي جنوب كشور در بيمارستان قطب الدين شيرازي به عنوان تنها مركز درماني سوانح سوختگي استان فارس ارائه مي شود.
در حال حاضر و علی رغم بعضی تغییرات ٬ با توجه به كمبود امكانات و عدم انطباق تجهیزات و تاسیسات و فضاهای فیزیکی با استاندارهاي جهاني، كمبود تخت بستري، تخت آي.سي.يو و ايزوله و كمبود تجهيزات و .... بيمارستان سوانح و سوختگي قطبالدين شيرازي توان پاسخگويی به نيازهاي بيماران و مراجعین موجود و حجم مراجعات از سراسر استان فارس و استان هاي همجوار از نظر كيفيت و كميت خدمات را ندارد.
طبق استانداردهاي جهاني به ازاي هر دو تخت ويژه بيماران سوختگي، بايد يك تخت آي سي يو و نيز تختهاي ايزوله وجود داشته باشد. این در حالیست که هيچ يك از تأسيسات اين بيمارستان از قبيل فضا،تخت و بخش مراقبتهاي ويژه در حد استانداردهاي جهاني نبوده و حتی بدلیل كمبود فضا ، مواردی از بستري شدن بيماران در راهروهاي بيمارستان نیز مشاهده شده است .
استان فارس استاني وسيع است و همزمان پذيرش بيمار از استانهاي مجاور هم انجام ميشود ٬ همچنین ٬ بيماراني كه دچار سوختگي شدهاند فقط نبايد درمورد درمان حاد آنها اكتفا شود ولي اين بيمارستان به دليل نداشتن امكانات و تجهيزات مورد نياز ناچار است فقط در مورد درمان حاد اينگونه بيماران اقدام كند.
طول مدت درمان بيماران سوختگي بعضاً بين 10 تا 25 سال خواهد بود و چون هزينه درمان و معالجه بيماران سوختگي بسيار بالاست ٬ کمبود میزان کمک خيرين و مردم نيكوكار در این بیمارستان بسیار محسوس است .
لازم به ذکر است که عمليات اجرايي ساخت بزرگترين بيمارستان سوانح سوختگي خاورميانه در شیراز در سال ۱۳۸۵ رسماً آغاز شده ولی تاکنون به بهره برداری نرسیذه است.
بيمارستان سوانح سوختگي اميرالمؤمنين(ع) شيراز كه زمين آن از سوي خانم نزاكت امتياز، بانوي نيكوكار شيرازي اهدا شده در زميني به مساحت ۶۰ هزار مترمربع و با زيربناي ۲۰ هزار مترمربع در ۵ طبقه در دست ساخت قرار دارد . اين بيمارستان به لحاظ پيش بيني تجهيزات و تكنولوژي پيشرفته روز و ساختار در سطح خاورميانه، منحصر به فرد خواهد بود.
هزينه ساخت بيمارستان بين ۱۵۰ تا ۲۰۰ ميليارد ريال برآورد شده كه خيرين استان، بيشترين نقش را در تأمين اعتبارات ايفا مي كنند و در صورت تصويب در متمم بودجه كشور، حدود ۱۵ ميليارد ريال هزينه مورد نياز ساخت اين مركز، از سوي وزارت بهداشت و آموزش پزشكي پرداخت خواهد شد.
در اين بيمارستان، قرار است ٬ ارائه خدمات در بخش هاي بستري عفوني و غيرعفوني، آي.سي.يو، جراحي ترميمي، جراحي پلاستيك، سوختگي كودكان، سوختگي زنان انجام گيرد و علاوه بر آن مركز تحقيقات و بانك پوست نيز براي نخستين بار در سطح كشور در اين مركز درماني ايجاد شود . .اين بيمارستان با برخورداري از يكصد تخت تخصصي سوختگي به صورت آموزشي، درماني، فعاليت خواهد كرد.
والسلام